marți, 28 februarie 2012

Uimitor!

O albaneza a stat 12 ani cu un glont in cap fara sa stie... iata cum..!!
Mrike Rrucaj a spus că a fost împuşcată în somn, în 1997, când Albania se confrunta cu anarhie şi haos, pe fondul manifestaţiilor împotriva jocurilor piramidale. În perioada respectivă numeroşi albanezi trăgeau în aer de furie.
La spital, medicul i-a spus victimei că glonţul a trecut prin ea. "Eram plină de sânge şi am crezut că am murit", şi-a amintit Rrucaj despre incidentul din 1997. "Doctorul de la spital mi-a spus că glonţul a ieşit şi doar mi-a curăţat rana. Aveam 28 de ani şi nu am simţit nimic timp de 12 ani", a adăugat albaneza.
Totuşi, în urmă cu o săptămână, Rrucaj a leşinat de durere când şi-a îndoit gâtul, iar o radiografie a arătat că avea sub unul dintre pomeţi un glonţ cu o lungime de 2,8 centimetri.

sâmbătă, 25 februarie 2012

Exista Dumnezeu ?

Într-o zi un profesor universitar s-a decis să-şi înfrunte studenţii.
El i-a întrebat:
- Dumnezeu a creat tot ce exista ?
Un student a răspuns curajos:
- Da, bineînţeles !
- Chiar tot ? , a întrebat profesorul
- Da, tot ! , a răspuns studentul.
- Atunci Dumnezeu a creat şi răul. Pentru că răul există – a replicat profesorul.
La acest argument studentul nu a mai ştiut ce să zică şi a rămas tăcut.
Profesorul era satisfăcut de ocazia de a demonstra încă o dată că credinţa este doar un mit.
Deodată un alt student a ridicat mâna şi a spus:
- Pot să vă adresez o întrebare, domnule profesor ?
- Bineînţeles, a venit imediat răspunsul.
- Frigul există?
- Bineînţeles ! A răspuns profesorul. Nu ţi-a fost niciodată frig ?
- De fapt, domule profesor mă simt nevoit să vă contrazic: frigul nu există. Ştiinţa fizicii ne spune că frigul este absenţa căldurii. Un obiect poate fi studiat doar dacă acesta emite căldură deoarece doar căldura obiectului transmite energie care apoi poate fi măsurată. Fără căldura obiectul este inert, incapabil să transmită semnale. Frigul nu exista. Oamenii au creat termenul de frig pentru a exprima lipsa căldurii.
- Dar întunericul ? , întreabă studentul.
- Există! vine răspunsul profesorului
- Din nou greşiţi, domnule – Întunericul este lipsa luminii. Putem studia lumina şi strălucirea, dar nu şi întunericul. Prisma lui Nichols ne arată variaţia diferitelor culori şi modalitatea în care acestea pot reflecta lumina în funcţie de lungimea de undă. Întunericul este termenul creat de noi pentru a explica lipsa luminii.
În final studentul întrebă:
- Şi răul, domnule profesor, răul există? Dumnezeu nu a creat răul. Răul este absenţa lui Dumnezeu în inimile oamenilor, este absenţa dragostei, omeniei şi credinţei. Dragostea şi credinţa sunt ca lumina şi căldura. Ele există. Absenţa lor dă naştere răului.
Acum era rândul profesorului să tacă.

Numele studentului era : ALBERT EINSTEIN

miercuri, 22 februarie 2012

Primul telefon facut din materiale reciclate.

Am gasit o stire pe internet care m-a impresionat foarte mult si atunci m-am gandit: “Ce bine este ca umanitatea a ajuns la urmatorul nivel in stadiul reciclarii deseurilor”. Mie mi se pare o veste foarte buna, mai ales prin faptul ca daca vom continua sa producem lucruri si lucruri din materiale reciclate vom economisii foarte mult din resursele pamantului. Acum stirea cum am gasit-o cu tot cu o poza a acestui telefon.
Primul telefon din materiale reciclate “Pentru prima dată în istoria telefoanelor mobile a apărut nn telefon produs din sticle de plastic reciclate.
Telefonul a fost prezentat la Consumer Electronic Show (CES) de către Motorola, care încearcă astfel să răspundă grijilor manifestate faţă de poluarea mediului de către un număr tot mai mare de utilizatori.Nu numai învelişul din plastic al Renew este fabricat din sticle de apă reciclate, ci şi receptorul este reciclabil integral, acesta fiind primul telefon din lume neutru din punct de vedere al emisiei de dioxid de carbon, au declarat reprezentanţii Motorola. Modelul MOTO W233 Renew a fost prezentat înaintea deschiderii oficiale a CES de la Las Vegas. Compania, care a pierdut din cota sa de piaţă pentru că nu a ştiut să manipuleze succesul avut de receptorul Razr, lansat în 2005, a explicat şi că emisiile de carbon necesare fabricării, distribuţiei şi funcţionării telefonului sunt compensate prin investiţii în energii regenerabile şi activităţi de reîmpădurire. Grija faţă de mediu este reflectată şi de ambalajul telefonului, realizat din carton şi hârtie reciclată, în timp ce un plic timbrat inclus facilitează trimiterea prin poştă a unui mobil vechi, în vederea reciclării. În Statele Unite, telefonul Renew va fi disponibil în reţeaua T-Mobile, până la sfârşitul anului, informează Mediafax. Descoperirea celor de la Motorola ne arată că dacă există voinţă şi preocupare pentru problema mediului înconjurător se pot face şi lucruri ecologice sută la sută.”

vineri, 17 februarie 2012

Top cladiri

Taipei 101 din Taipei, Taiwan (foto 1)
Cladirea Taipei 101, ridicata in 2004, are 101 etaje si o inaltime de 509 metri, fiind omologata ca cea mai inalta din lume. Tot Taipei mai detine un record si anume a celui mai rapid lift din lume, care poate sa atinga o viteza maxima de 1010 metri / minut la urcare si 600 metri / minut la coborare.
Shanghai World Financial Center
Shanghai World Financial Center are 492 metri si 101 de etaje.
Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, Malaiezia
Turnurile Petronas au fost construite in 1998 si au o inaltime de 452 metri (88 etaje), fiind astazi cele mai inalte turnuri gemene din lume.
Turnul Sears din Chicago
Turnul Sears are o inaltime de 442 metri si 108 de etaje si a fost construit in anul 1974.
Turnul Jin Mao din Shanghai, China
Turnul Jin Mao a fost inaugurat in anul 1998 si are o inaltime de 421 metri si 88 de etaje. Este cel mai inalt punct de observatie din China.
Centrul Financiar International Nr. 2 din Hong Kong
A fost ridicat in anul 2003, si are o inaltime de 415 metri si 88 de etaje.
Piata CITIC din Guangzhou, China
Inaugurata in 1997, cu o inaltime de 391 metri si 80 etaje, a fost, pana la terminarea turnului Jin Mao, cea mai inalta cladire din China.
Piata Shun Hing din Shenzhen, China
Terminata in 1996, este considerata azi cea mai inalta cladire “de otel” din China, fiind a treia ca inaltime in tara sa.
Empire State Building din New York (foto 6)
Empire State Building are o inaltime de 381 metri si 102 etaje. A fost construita in 1931, cu scopul declarat de a fi cea mai inalta cladire de pe Pamant. Turnurile Gemene, cu 417 si 415 metri, l au detronat apoi, pana la atacul terorist din 11 septembrie 2001. De atunci, Empire State este, din nou, cea mai inalta cladire din New York.
Piata Centrala din Hong Kong
Construita in anul 1992, cladirea cu 78 de etaje ajunge pana la inaltimea de 374 metri. Atriumul piramidal, situat la ultimul etaj, este considerat cea mai inalta biserica din lume.
Burj Dubai din Dubai
In curand, locul 1 va fi detronat de Burj Dubai din Dubai, a carui constructie se va definitiva anul acesta si va intra astfel in cartea recordurilor ca fiind cea mai mare cladire din lume. Va fi pe departe cea mai inalta cladire din lume, cu o inaltime de peste 818 m, deci cu peste 200 m mai mult decat primul local actual.

News

Nici americani nu stau cu mainile in san, iar lucrarile la cea mai mare cladire din lume au inceput deja. Locatia : New York , pe vechiul loc al TwinTowers. Se pare ca va avea in jur de 850m, dar ramane de vazut.
Anul acesta clasamentul se va modifica serios astfel:
Pe locul 6 va fi Nanjing Greenland Financial Center din China cu o intaltime de 450metri.
Pe locul 8 va fi ocupat de Guangzhou International Finance Center din China cu 438 de metri.
In 2009, miliardarul Donald Trump, isi va vedea visul implinit, deoarece Trump International Hotel and Tower va poposi direct pe locul 10. Cladirea lui va avea 415.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Stiati ca?



Varsta lunii este de 460 de milioane de ani.... (cu aproximatie)...iar varsta intregului univers este de 13,7 miliarde de ani ..

miercuri, 8 februarie 2012

Dilatarea timpului

Va propun sa vorbim despre timp si trecerea lui irevirsibila in viata noastra.Nu stiu cati dintre voi s-au gandit ca omul poate modifica intr-un anumit fel trecerea timpului. Raspunsul la intrebarea ,Omul poate modifica scurgerea timpului? este da,si anume prin dilatarea lui atat teoretic cat si practic.
Dilatarea timpului joaca un rol important in cadrul Teoriei Relativitati. Albert Einstein ne arata ca daca o fiinta urca la bordul unei nave care calatoreste in sapatiu cu viteza luminii, timpul pentru acea fiinta s-ar opri.

Oamenii, stiind ca nimeni si nimic nu poate dezvolta o asemenea viteza cu exceptia undeleor electromagnetice care au avantajul ca nu poseda masa propie, au extins regula sub forma de dilatare a timpului: cu cat un obiect calatoreste cu o viteza maim mare, cu atat timpul trece mai incet pentru acel obiect.
La acea vreme acest fenomen reprezenta doar o teorie. Acum odata cu evolutia tehnologie, aces lucru este demonstrat,iata cum: Avioanele cu motor turboreactor care zboara pe curse lungi la viteze mari, confirma acest lucru de dilatare a timpului prezis de Relativitate speciala. Oameni pentru a demonstra acest lucru au folosit ceasuri atomice, extrem de precise iar rezultatele au fost pozitive conform teoriei lui Einstein.
Tot Einstein a dezvoltat un exeplu imaginar mai clar a teoriei dilatari timpului si anume este vorba de Paradoxul Gemenilor. El a susţinut că dacă unul dintre doi gemeni ar urca la bordul unei nave spaţiale şi ar călători cu viteze apropiate de 300000 km/s, timpul ar curge mai încet pentru geamănul-astronaut, asta în timp ce geamănul rămas pe Terra ar experimenta timpul ca oricare dintre noi, la ratele pe care noi, pământenii, le considerăm normale şi imuabile. Ambii gemeni ar simţi că timpul trece normal pentru fiecare în parte ,numai că, la revenirea pe Terra a celui plecat să exploreze spaţiul cosmic, el nu va fi îmbătrânit decât cu câteva luni, în timp ce fratele său rămas pe Pământ ar fi deja bunic.

Inafara de om, mai putem vorbi si de natura care si ea la randul ei isi poate pune amprenta pe curgerea timpului. Cauza acesteia reprezinta un fenomen astronomic extrem de rar al planetei noastre.Noi stim ca singura diferenta dintre durata zilelor este intre zilele de vara si cele de iarna insa cercetarile anumitor geofizicieni britanici au dus la un rezultat socant, zilele isi maresc durata constant de sute de milioane de ani, din cauza incetiniri miscarii de rotatie a Pamantului.
Savantii Germani au studiat si ei acest fenomen si au ajuns la aceiasi concluzie. Acestia sustin ca Luna este principala vinovata la incetinirea Terrei datorita atractiei gravitationale pe care o exercita asupra acesteia.
In urma cu 500 de milioane de ani zilele aveau doar 21 de ore iar in viitorul apropiat se spune ca zilele vor atinge durata de 25 de ore. Teoria poate fi demonstrata studiind sedimentele de corali formate pe parcursul a miioaneleor de ani.
Sunt unele teori care spun ca treaba sta cu totul invers, ca Luna se departeaza de Pamant in jur de 3 cm pe an iar miscarea de rotatie a Terrei in jurul axei sale se mareste ca urmare a scaderi duratei unei zile.
Dupa parerea mea acest fel de dilatare a timpului prin marirea sau micsorare zilelor ca durata, modifica doar timpul calendaristic deoarece timpul tot se scurge "neinteresandul" viteza de miscare in jurul axei sale a Pamantului intrucat acest fenomen nu incetineste ciclul de dezvoltare al unei fiinte spre deosebire de Paradoxul Gemenilor.
Un om mai poate simti dilatare timpului dealungul unui eveniment (durata) traumatizant ceea ce reperzinta defapt o iluzie a simtului uman. (exp: daca te-ai plimba cu o fata frumoasa in parc timpul ar trece mai repede pe cat credeai iar daca ai sta cu fundul pe un cuptor incins un minut ai crede ca a trecut 15 minute)

miercuri, 1 februarie 2012

Cel mai mare iepure din lume!


Iepurele Roberto din Olanda a batut recordul de a fi cel mai mare iepure din lume. El cantareste 16 kg si este un exemplu de Gigant Continental, in varsta de doi ani si cu o lungime de aproape un metru. Acest iepure doarme intr-un cos pentri caini, deoarece nu mai incape intr-un tarc de iepuri de marime normala. In acest moment, Roberto este mai mare decat un copil in varsta de trei ani.
Din pacate "cartea recordurilor" afirma ca au incetat sa mai acorde recorduri la categoria "cele mai mari animale" din cauza ca multi oameni vor incerca cu orice cost sa-si supraalimenteze animalele pentru a ajunge la un astfel de apogeu.
Iepurii Gigant Continental pot trai pana la 12 ani, deci Roberto mai are mult timp de acum inainte sa traiasca avand in vedere varsta sa tanara.